Opskrifter

Pandekager med frugtkompot

Lørdag, 29. maj 2010af Redaktion
Disse pandekager er super både som dessert og til en festlig brunch

Pandekager med frugtkompot

(ca. 50 pers.)

TYKKE, SMÅ PANDEKAGER
(50 stk.)

600 g hvedemel
2 spsk. bagepulver
1 tsk. salt
½ dl sukker
1,3 l kærnemælk
6 æg
50 g smeltet smør
Klaret smør el. neutral olie til at stege i

Sigt mel, bagepulver og salt i en skål. Kom sukker i og lav en fordybning i midten. Pisk kærnemælk med æg og smeltet smør. Hæld det i fordybningnen i en tynd stråle og rør grundigt, så der ikke dannes klumper. Varm panden op, brug evt. en spejlægspande og steg små pandekager i klaret smør eller olie. Pandekagerne skal ikke vendes mere end en gang og skal være gyldne på stegefladen. Lunes i ovnen under alufolie og serveres med frugtkompot. De kan laves dagen før.

FRUGTKOMPOT
10 store æbler, udkernede og i både
10 store pærer, udkernede, skrællede og i både
4 dl sukker
2 dl vand
2 dl hyldeblomstkoncentrat
1 kg jordbær

Kom æbler og pærer i en store gryde eller et ovnfast fad. Kom vand og sukker ved og damp dem møre, men stadig med form, i ca. 10 min under låg. Smag til med halve jordbær og hyldeblomstkoncentrat og opbevar det hele på glas på køl. Kan laves 2-3 dage før, men ikke tidligere pga. jordbærrene. Kommes over pandekagerne evt. sammen med noget tyk, græsk yoghurt og ahornsirup.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

Mere til brunch...
Tykke pandekager med kanel og æbler
Æg pocheret i bacon
Rabarbervanilje-creme med myslicrunch
Krydrede røræg
Lammepølser
Pomelo-appelsinmarmelade med vanilje