Ingredienser til pannacotta med karamelliserede appelsiner
(4-6 pers.)
4 appelsiner
1 dl tør dessertvin (marsala eller sherry)
2 dl vand
4 spsk. sukker
1 kanelstang
½ vaniljestang
Mynte til pynt
Creme
3 blade husblas
3 dl piskefløde
75 g sukker
½ vaniljestang
1½ dl tyk, græsk yoghurt
Fremgangsmåde til pannacotta med karamelliserede appelsiner
Begynd med cremen: Udblød husblas i koldt vand. Bring fløde, sukker, vaniljekorn og -stang i kog og sluk. Smelt husblassen i den kogende, varme væske. Rør godt. Rør yoghurten i, når det er håndvarmt, og hæld massen i 4-6 små forme. Stivner i køleskabet på 2 timer.
Skræl appelsinerne helt ind forbi den hvide hinde. Bring vin, vand, sukker, kanelstang, vaniljestang og -korn i kog. Læg appelsinerne i lagen og læg lå på. Hæld jævnligt lagen over, til appelsinerne karamelliserer.
Serveres lune eller kolde med kold pannacotta.
Pynt med mynte.
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen
JEG ELSKER KAGE
![]() |
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook. Se mere her |
Find flere opskrifter her...
Pavlova med bær
Citronfromage
Flere isdesserter








Chokoladesorbet med brombær og nødder i honning
Dessert med masser af smagsindtryk
Se opskriften her






Chokoladeiscreme med ananascoulis
Dejlig chokoladedessert med et friskt strejf af ananas
Se opskriften her














Hyldebærsorbet
Sorbeten her er både dekorativ med sin intense, lilla farve, og så har den en helt enkel og klassisk smag af hyldebær
Se opskriften her








Figenis
Skøn figenis - kan serveres alene eller som tilbehør til pandekager
Se opskriften her


Solbærsorbet med hvid chokoladecreme
Super dessert - prøv den med et nip lakrids i
Se opskriften her

