Opskrift på rabarbertærte
(10 pers.)
Dej
350 g hvedemel
50 g sukker
150 g smør
1 æggeblomme
Lidt kartoffelmel
Fyld
50 g mandler
500 g rabarber
100 g rørsukker
1 vaniljestang
Tilbehør
Is eller cremefraiche
SE OGSÅ: Rabarberis med chokolade og pistacie
Populære madopskrifter på familiejournal.dk
![]() |
Muffins i massevis |
![]() |
15 gode opskrifter på svinemørbrad |
![]() |
Aftensmad på 15-20 minutter (20 gode opskrifter) |
Fremgangsmåde til rabarbertærte
Kom mel og sukker i en skål og hak smørret ud i det. Saml dejen med æggeblommen og evt. lidt koldt vand og læg den på køl. Tag 1⁄3 af dejen fra og hold den kold. Rul den store portion dej ud og beklæd en smurt tærteform med den. Prik bunden, dæk den med bagepapir eller alufolie og bag den ved 200° i 10 min.
Blend mandlerne og drys dem over tærtebunden. Rens og snit rabarberne og vend dem med sukkeret og kornene fra vaniljestangen. Fordel dem over mandlerne.
Rul resten af dejen ud på kartoffelmel, skær den ud i felter på ca. 3 x 3 cm og læg dem på rabarberne. Drys med lidt sukker og bag tærten ved 200° i 15 min.
Læg evt. alufolie over og bag tærten yderligere i 15 min.
Servér med is eller cremefraiche.
Flere skønne tærter
Skønne desserttærter














Kaneltærter med citruscreme
Lækre tærter af butterdej - der bliver seks små tærter
Se opskriften her...


Pæretærte med mandellåg
En herlig tærte, der serveres med lidt creme fraiche eller flødeskum
Se opskriften her...


















Annas æbletærte
Det søde med det sure – blandingen af æbler og toscaglasuren giver en utrolig lækker smag
Se opskriften her...






Banantærte
Tærten her skal helst laves i en metalform, for at siruppen karamelliserer rigtigt, men den kan også laves i en silikoneform, så skal kagen blot et par min. under grillen efter den er bagt
Se opskriften her...