Opskrifter

Rabarbertiramisu

Lørdag, 6. august 2011af Redaktion
En fantastisk tiramisu med et twist

(6-8 pers.)

16 lady fingers (savoyardi kiks)
1½ dl rabarberlage fra tilberedning af rabarberne
½ dl grappa (kan udelades)
400 g rensede rabarber
200 g sukker
3 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
60 g sukker
Kornene af 1 vaniljestang
1 bæger mascarpone (200 g)
2-3 æggehvider (evt. pasteuriserede)

Læg kiksene i et aflangt fad med høje kanter.
Hak rabarber i mindre stykker og hæld sukker over. Kom rabarber og sukker i en gryde og varm forsigtigt op under låg, til rabarberne mørner, og afgiver saft. Tag de pæneste stykker fra til pynt.
Ca. 1½ dl af denne saft hældes over kiksene sammen med grappa. Når rabarberkompotten er afkølet, kommes den over kiksene. Æggeblommer piskes luftige med sukker og vaniljekorn.
Mascarponen piskes i, så den bliver luftig. Æggehviderne piskes stive for sig. Foldes i mascarponecremen.
Hæld massen over rabarberne som pyntes med rabarber og evt. lidt hakket chokolade.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

DEKORATIVE KAGER

Dekorer dine kager med den funktionelle sprøjtepose i 100% silikone fra SilikomArt. Kan købes for 149 kr. i Familie Journals shop

Find flere opskrifter her...
Rabarber-melonsalat med mascarponecreme
Hvid chokolademousse med friske bær
Hindbærgazpacho

Find mange flere opskrifter med rabarber her...





Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop