Opskrifter

Riskage med kirsebærgelé

Lørdag, 22. december 2018af Christine Bille Nielsen. Foto: Carina Krüger. Foto: Carina Krüger.
Hvis du har lyst til at eksperimentere lidt og bevæge dig væk fra den klassiske risalamande, så kan du her finde den i forklædning.

Ingredienser til riskage med kirsebærgelé:

(10 stk.)

Riskage:
½ vaniljestang
½ l mælk
80 g grødris
75 g smør + 1 spsk. til formen
75 g sukker
50 g mandler
1 usprøjtet citron
2 æg
1 tsk. stødt kardemomme

Prøv også: Klassisk risalamande med kirsebærsauce

Gelé:
3 blade husblas
3 dl kirsebærsauce

Pynt:
1½ dl piskefløde

Se også: Klassiske æbleskiver

Fremgangsmåde:

Riskage:
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
Kog mælk, ris, vaniljekorn og den tomme vaniljestang op under omrøring.
Lad grøden koge ca. 30 min. ved svag varme under låg og rør indimellem.
Fjern vaniljestangen, rør smør og sukker i grøden og lad den køle af.
Smut mandlerne og hak dem groft.
Riv citronskallen fint.
Del æggene i blommer og hvider.
Rør mandler, citronskal, kardemomme og æggeblommer i den kolde grød.
Pisk æggehviderne stive og vend dem i grøden.
Kom dejen i en smurt springform på 22-24 cm i diameter.
Bag kagen ca. 40 min. ved 175°, til den er lysebrun og gennembagt.
Lad den køle af i formen, først på køkkenbordet og derefter i køleskabet, til den er kold.

Prøv også: Opskrift på tre slags julemandler

Gelé:
Udblød husblassen i koldt vand.
Sigt kirsebærsaucen og gem kirsebærrene.
Varm kirsebærsaucen op i en kasserolle.
Kram husblassen fri for vand og smelt den i den varme saucen.
Lad saucen køle lidt af og hæld den over kagen.
Lad geléen stivne i køleskabet.
Løsn forsigtigt kagen fra springformen og anret den på et fad.

Pynt:
Pisk fløden til skum lige inden servering.
Kom flødeskummen i en sprøjtepose med stjernetylle og sprøjt på toppen rundt i kanten af kagen.
Lad kirsebærrene dryppe godt af på et stykke køkkenrulle og sæt dem på flødeskumstoppene.