Klassisk risalamande med kirsebærsovs
Her får du opskriften på risalamande til juleaften. Og selvfølgelig får du også opskriften på den gode hjemmelavede kirsebærsovs med kirsebærvin.
Af
Af: Kristina Marckmann

Foto: Carina Krüger
Annonce
1 t
6 personer
Det skal du bruge til risalamande
½ dl vand
90 g grødris
1 vaniljestang
8 dl sødmælk
2 spsk. sukker
75 g hakkede smuttede mandler (husk en hel smuttet mandel)
3 dl piskefløde
Det skal du bruge til kirsebærsovs
300 g kirsebær
100 g sukker
½ vaniljestang
1½ dl vand
1 spsk. majsstivelse
½ dl kirsebærvin
Fremgangsmåde:
Risengrød
- Kog vandet op i en tykbundet gryde, tilsæt risene og lad dem koge under låg i 2 min.
- Flæk vaniljestangen og tilsæt den sammen med mælken.
- Kog mælken op under omrøring, læg låg på og lad grøden småkoge ved svag varme i 30 min., rør et par gange under kogningen.
- Rør sukkeret i og lad grøden afkøle helt.
Risalamande
- Fjern vaniljestangen.
- Hak mandlerne og rør dem i grøden.
- Pisk fløden til skum og vend den forsigtigt i.
Kirsebærsovs
- Halvér kirsebærrene, fjern stenene og kog sukker, den flækkede vaniljestang og vand, til sukkeret er opløst.
- Rør kirsebærrene i sukkerlagen, giv det et opkog og jævn med majsstivelse rørt ud i lidt vand.
- Rør kirsebærvinen i, lun sovsen og servér den til den kolde risalamande.
En alternativ dessert til juleaften? Prøv denne hvide julekage
Annonce








