(6 pers.)
Det skal du bruge til risalamande:
½ dl vand
90 g grødris
1 vaniljestang
8 dl sødmælk
2 spsk. sukker
75 g hakkede smuttede mandler (+ 1 hel smuttet mandel)
3 dl piskefløde
300 g kirsebær
100 g sukker
½ vaniljestang
1½ dl vand
1 spsk. majsstivelse
½ dl kirsebærvin
Sådan laver du risalamande
Kog vandet op i en tykbundet gryde, tilsæt risene og lad dem koge under låg i 2 min.
Flæk vaniljestangen og tilsæt den sammen med mælken.
Kog mælken op under omrøring, læg låg på og lad grøden småkoge ved svag varme i 30 min., rør et par gange under kogningen.
Rør sukkeret i og lad grøden afkøle.
Fjern vaniljestangen.
Hak mandlerne og rør dem i grøden.
Pisk fløden til skum og vend den forsigtigt i.
Halvér kirsebærrene, fjern stenene og kog sukker, den flækkede vaniljestang og vand, til sukkeret er opløst.
Rør kirsebærrene i sukkerlagen, giv det et opkog og jævn med majsstivelse rørt ud i lidt vand.
Rør kirsebærvinen i, lun sovsen og servér den til den kolde risalamande.