Klassisk risalamande med kirsebærsovs

Her får du opskriften på risalamande til juleaften. Og selvfølgelig får du også opskriften på den gode, hjemmelavet kirsebærsovs med kirsebærvin.
Af
af Kristina Marckmann. Foto: Carina Krüger
Risalamande med kirsebærsovs og mandler på toppen
(6 pers.)

Det skal du bruge til risalamande:

½ dl vand 90 g grødris 1 vaniljestang 8 dl sødmælk 2 spsk. sukker 75 g hakkede smuttede mandler (+ 1 hel smuttet mandel) 3 dl piskefløde 300 g kirsebær 100 g sukker ½ vaniljestang 1½ dl vand 1 spsk. majsstivelse ½ dl kirsebærvin Prøv også denne lettere risalamande med cremefine og uden vaniljesukker

Sådan laver du risalamande

Kog vandet op i en tykbundet gryde, tilsæt risene og lad dem koge under låg i 2 min. Flæk vaniljestangen og tilsæt den sammen med mælken. Kog mælken op under omrøring, læg låg på og lad grøden småkoge ved svag varme i 30 min., rør et par gange under kogningen. Rør sukkeret i og lad grøden afkøle. Fjern vaniljestangen. Hak mandlerne og rør dem i grøden. Pisk fløden til skum og vend den forsigtigt i. Halvér kirsebærrene, fjern stenene og kog sukker, den flækkede vaniljestang og vand, til sukkeret er opløst. Rør kirsebærrene i sukkerlagen, giv det et opkog og jævn med majsstivelse rørt ud i lidt vand. Rør kirsebærvinen i, lun sovsen og servér den til den kolde risalamande. En alternativ dessert til juleaften? Prøv denne hvide julekage

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.