Opskrifter

Klassisk risalamande med kirsebærsovs

Mandag, 3. december 2018af Kristina Marckmann. Foto: Carina Krüger Foto: Carina Krüger
Her får du opskriften på risalamande til juleaften. Og selvfølgelig får du også opskriften på den gode, hjemmelavet kirsebærsovs med kirsebærvin.
(6 pers.)

Det skal du bruge til risalamande:

½ dl vand 90 g grødris 1 vaniljestang 8 dl sødmælk 2 spsk. sukker 75 g hakkede smuttede mandler (+ 1 hel smuttet mandel) 3 dl piskefløde 300 g kirsebær 100 g sukker ½ vaniljestang 1½ dl vand 1 spsk. majsstivelse ½ dl kirsebærvin Prøv også denne lettere risalamande med cremefine og uden vaniljesukker

Sådan laver du risalamande

Kog vandet op i en tykbundet gryde, tilsæt risene og lad dem koge under låg i 2 min. Flæk vaniljestangen og tilsæt den sammen med mælken. Kog mælken op under omrøring, læg låg på og lad grøden småkoge ved svag varme i 30 min., rør et par gange under kogningen. Rør sukkeret i og lad grøden afkøle. Fjern vaniljestangen. Hak mandlerne og rør dem i grøden. Pisk fløden til skum og vend den forsigtigt i. Halvér kirsebærrene, fjern stenene og kog sukker, den flækkede vaniljestang og vand, til sukkeret er opløst. Rør kirsebærrene i sukkerlagen, giv det et opkog og jævn med majsstivelse rørt ud i lidt vand. Rør kirsebærvinen i, lun sovsen og servér den til den kolde risalamande. En alternativ dessert til juleaften? Prøv denne hvide julekage