Det skal du bruge til rødbedekage:
350 g sukker
3 dl solsikkeolie
4 æg
300 g mel
2 tsk. kardemomme
1 tsk. ingefær
2 tsk. bagepulver
350 g rødbede
50 g valnødder
Flødeostcreme:
150 g mascarpone
50 g blødt smør
1 usprøjtet citron
225 g flormelis
Prøv også: Rødbedekage med flødeost og lime
Sådan laver du kagen
Pisk sukker og olie sammen og pisk æggene i et ad gangen.
Bland mel, kardemomme, ingefær og bagepulver og rør det i.
Skræl og riv rødbederne, hak nødderne og vend begge dele i dejen.
Fordel dejen i en smurt form på ca. 20 x 30 cm, bag den ved 175° i 45 min. og lad den afkøle.
Pisk flødeost og smør cremet og rør revet citronskal og flormelis i.
Fordel flødeostcremen over kagen, pynt med kandiserede rødbedestrimler og servér.
Det skal du bruge til kandiseret rødbede:
100 g rødbede
2 dl vand
160 g sukker
3 spsk. sukker
200 g sukker
Sådan laver du kandiseret rødbede
Skræl rødbeden og skær den tynde strimler.
Kog vand og sukker op under omrøring, til sukkeret er opløst, tilsæt rødbedestrimlerne og lad dem småsimre i et par min.
Fisk strimlerne op af sukkerlagen og lad dem dryppe godt af.
Vend strimlerne i den ekstra sukker, spred dem ud på et stykke bagepapir og lad dem tørre i ovnen ved 60° varmluft i 60 min.
Prøv også: Grove pizza-snegle