(20-24 stk.)
Det skal du bruge til brombærtærter:
Tærtebunde:
100 g flormelis
250 g hvedemel
125 g smør
1 æg
Marcipandej:
500 g marcipan
200 g sukker
2 æggehvider
Kagecreme:
1 vaniljestang
2 æggeblommer
2 æg
4 dl mælk el. fløde
2 spsk. majsstivelse
75 g sukker
Pynt:
300 g brombær
4 spsk. ribs-, æble- el. anden bærgelé
Sådan laver du brombærtærterne
Tærtebunde:
Bland mel og flormelis.
Skær smørret i små tern og smuldr dem i melblandingen.
Tilsæt ægget og ælt dejen hurtigt sammen.
Klap dejen fladt ud, pak den ind i køkkenfilm og lad den hvile 30 min. i køleskabet.
Rul dejen ud på et melstrøet bord, til den er 2-3 mm tyk.
Prik dejen med en gaffel og udstik den i cirkler på ca. 8 cm i diameter.
Læg dem på plader med bagepapir.
Marcipandej:
Ælt marcipan og sukker sammen, bedst på en røremaskine.
Ælt æggehviderne i marcipanen lidt ad gangen.
Kom dejen i en sprøjtepose med mellemstor stjernetylle.
Kom evt. kun halvdelen af dejen i sprøjteposen ad gangen, da det er en dej, som kræver lidt kræfter at sprøjte ud.
Sprøjt marcipanen rundt i kanten af tærtebundene.
Bag tærterne ved 175° i 15-20 min., til de er gyldenbrune, og tærtebunden gennembagt.
Lad dem køle af på bagepladen.
Kagecreme:
Skrab vaniljekornene ud af stangen og pisk dem grundigt sammen med alle de øvrige ingredienser i en gryde.
Kog cremen op under konstant piskning.
Lad cremen køle af og pisk af og til, så den ikke trækker skind.
Pynt:
Fordel cremen på tærtebundene, ca. 1 stor skefuld på hver.
Skyl og tør bærrene og fordel dem oven på cremen.
Smelt geléen forsigtigt med 1 spsk. vand og pensl den varme gelé på bærrene.
Lad geléen stivne, inden du serverer tærterne.