(6 pers.)
Det skal du bruge til smuldrekage med stikkelsbær og kokos:
Prøv også: Smuldrekage med æble
50 g kokosmel
50 g farin el. muscovadosukker
4 spsk. hvedemel
80 g koldt smør
50 g kokosflager
600 g stikkelsbær
1 vaniljestang
100 g sukker
Tilbehør:
Flødeskum
Sådan laver du smuldrekage med stikkelsbær og kokos
Bland kokosmel, farin og mel sammen med en gaffel, til farinen er helt findelt.
Skær smørret i små tern og smuldr dem i melblandingen, uden at trykke det sammen, til en sammenhængende dej.
Tilsæt kokosflagerne og fordel dem forsigtigt i dejen, uden at de knækker for meget.
Fjern stilken fra stikkelsbærrene og skyl dem.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
Bland vaniljekornene med 2 tsk. af sukkeret.
Vend stikkelsbærrene med vaniljesukker og resten af sukkeret.
Kom stikkelsbærrene i 6 små tærteforme eller 1 stor.
Fordel smuldredejen over bærrene.
Bag kagen ved 175° i 25 min., til dejen er lysebrun og gennembagt.
Servér kagen lun med friskpisket flødeskum.
Tip: I stedet for kokosmel kan du bruge havregryn. Smørret kan udskiftes med 50 g fast kokosolie.
Prøv også: Marengstærte med stikkelsbær