Opskrifter

Smuldrekage med stikkelsbær og kokos

Torsdag, 23. juni 2016af Christine Bille Nielsen, Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Uhm! En lækker smuldrekage der er blød i midten og knasende på toppen.
(6 pers.)

Det skal du bruge til smuldrekage med stikkelsbær og kokos:

Prøv også: Smuldrekage med æble

50 g kokosmel 50 g farin el. muscovadosukker 4 spsk. hvedemel 80 g koldt smør 50 g kokosflager 600 g stikkelsbær 1 vaniljestang 100 g sukker Tilbehør: Flødeskum

Sådan laver du smuldrekage med stikkelsbær og kokos

Bland kokosmel, farin og mel sammen med en gaffel, til farinen er helt findelt. Skær smørret i små tern og smuldr dem i melblandingen, uden at trykke det sammen, til en sammenhængende dej. Tilsæt kokosflagerne og fordel dem forsigtigt i dejen, uden at de knækker for meget. Fjern stilken fra stikkelsbærrene og skyl dem. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland vaniljekornene med 2 tsk. af sukkeret. Vend stikkelsbærrene med vaniljesukker og resten af sukkeret. Kom stikkelsbærrene i 6 små tærteforme eller 1 stor. Fordel smuldredejen over bærrene. Bag kagen ved 175° i 25 min., til dejen er lysebrun og gennembagt. Servér kagen lun med friskpisket flødeskum. Tip: I stedet for kokosmel kan du bruge havregryn. Smørret kan udskiftes med 50 g fast kokosolie. Prøv også: Marengstærte med stikkelsbær