Ingredienser til striftorte
(6-8 pers.)
5 æg
250 g sukker
125 g kartoffelmel
1 tsk. bagepulver
400 g ribsgelé
50 g flormelis
PRØV OGSÅ: Marcipangifler
Fremgangsmåde til striftorte
Del æggene i blommer og hvider og pisk hviderne stive. Pisk sukkeret i og tilsæt derefter æggeblommerne en ad gangen. Bland kartoffelmel og bagepulver og vend det i dejen. Fordel dejen i 6 smurte lagkageforme, bag dem ved 225° i 10 min. og lad dem afkøle. Læg bundene sammen med ribsgelé og drys med flormelis. Servér kagen i tynde skiver evt. med lidt flødeskum til.
Tip: Skulle det være ekstra flot, serverede man flødeskum til kagen.
Bageopskrift: Kristina Marckmann
JEG ELSKER KAGE
![]() |
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook. Se mere her |
PRØV OGSÅ: Mandelkage
Lav flotte lagkager
Lav flotte lagkager








Fødselsdagslagkage
En klassisk lagkage med jordbær, flødeskum og chokolade - se opskriften her...




Islagkage med blåbær og chokoladeis
Lagkagen til de varme sommerdage med dejlige blåbær - se opskriften her...




Frossen jordbær-chokolade vacherin
Lagkage med jordbær, is og marengsbunde - se opskriften her...


Sommerlagkage med kirsebær
Dejlig kage til en varm sommer med kirsebær - se opskriften her...


Lagkage med banan og chokolade
Dejlig lagkage med banan og luftig bund - se opskriften her...








Nødde-brombærlagkage
En sød lagkage med lagkagebund af hasselnødder toppet med brombær - se opskriften her...


Nøddekage med chokoladecreme og jordbærskum
En lagkage som dufter lidt af jul - og jordbær - se opskriften her...


Rugbrødslagkage med bær
Lagkagebund af rugbrød bliver til en skøn lagkage som denne - se opskriften her...


Relaterede artikler