Opskrifter

Ungarsk tærte

Fredag, 18. januar 2013af Redaktion
Læsernes bedste opskrift kommer i denne uge fra Alice Karlson fra 8210 Århus. Se hendes opskrift på ungarsk tærte her

Ingredienser til ungarsk tærte

3 æggeblommer
90 g sukker
65 g mel
2 æggehvider
1 spsk. kakao
75 g sukker
½ dl vand
4 spsk. sherry
1 citron
75 g mandler
2½ dl kagecreme

Glasur
200 g flormelis
1 spsk. sherry
1½ spsk. vand
2 dl piskefløde pisket til skum

JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Fremgangsmåde

Pisk æggeblommer og sukker hvidt og vend melet i. Pisk hviderne stive og vend dem forsigtigt i. Tag en tredjedel af dejen fra, vend kakao deri og kom den i en 20 cm lagkageform. Fordel resten af dejen i to 20 cm lagkageforme og bag bundene i 10-20 min. ved 220°. Kog sukker og vand op, til sukkeret er smeltet, og smuldr den mørke kagebund i. Tilsæt sherry, saft fra citronen og hakkede mandler og rør massen godt igennem. Læg de lyse bunde sammen med et lag creme, den mørke masse og endnu et lag creme. Rør flormelis, sherry og vand til en glat glasur, kom den over kagen og pynt med flødeskum.

Bageopskrift: Alice Karlson


Find flere opskrifter her...
Lagkage med bær og sprøde nødder
Solbær-chokoladekage

Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop