Opskrift på vaniljemåner
(40-50 stk.)
100 g mandler
225 g mel
50 g flormelis
200 g smør
Pynt:
50 g flormelis
2 tsk. vaniljesukker
Populært til jul
![]() |
Flæskesteg med rødkålssalat og brunede kartofler |
![]() |
Ris à la mande - 3 gode opskrifter |
Sådan bager du småkagerne
Smut og hak mandlerne fint. Bland mandler, mel og flormelis i en skål. Gnid smørret ud i melblandingen og ælt dejen sammen. Læg den tildækket i køleskab mindst ½ time. Rul dejen ud i stænger og del dem i valnøddestore stykker. Form stykkerne til små halvmåner og sæt dem på plader med bagepapir. Bag kagerne ganske let gyldne på midterrillen på ca. 18 min. ved 160°.
Mens kagerne bager, blandes sigtet flormelis og vaniljesukker. Sigt blandingen over kagerne og læg dem til afkøling på bagerist.
Er du også vild med jul? Så vær med i vores Facebook-gruppe JUL - mad, pynt og ideer HER!
Skønne småkager




Nøddepleskner
Sprøde kager helt uden mel, men med masser af nødder, der holder sammen på dejen
Find opskriften her...














Klejner og pebernødder
Klassisk julebag, der vækker glæde hos store og små
Find opskrifterne her...

















