Opskrifter

Vaniljemåner

Tirsdag, 23. december 2014af Anne Skovgaard, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Kan man overhovedet få nok småkager til jul? Her er i hvert fald en opskrift på lækre vaniljemåner

Opskrift på vaniljemåner

(40-50 stk.)

100 g mandler
225 g mel
50 g flormelis
200 g smør

Pynt:
50 g flormelis
2 tsk. vaniljesukker

Populært til jul

Flæskesteg med rødkålssalat og brunede kartofler Ris à la mande - 3 gode opskrifter

Sådan bager du småkagerne

Smut og hak mandlerne fint. Bland mandler, mel og flormelis i en skål. Gnid smørret ud i melblandingen og ælt dejen sammen. Læg den tildækket i køleskab mindst ½ time. Rul dejen ud i stænger og del dem i valnøddestore stykker. Form stykkerne til små halvmåner og sæt dem på plader med bagepapir. Bag kagerne ganske let gyldne på midterrillen på ca. 18 min. ved 160°.

Mens kagerne bager, blandes sigtet flormelis og vaniljesukker. Sigt blandingen over kagerne og læg dem til afkøling på bagerist.

Er du også vild med jul? Så vær med i vores Facebook-gruppe JUL - mad, pynt og ideer HER!

Skønne småkager