Opskrifter

Cæsarsalat

Søndag, 21. april 2013af Redaktion
Der findes utrolig mange udgaver af cæsarsalat - eller Caesar salat – men æg, hvidløg, brød og ansjoser bør ikke mangle. Salaten kan forsynes med sprøde baconskiver eller stegt kyllingebryst skåret i tynde skiver. Salaten skal blandes lige inden spisetid

Ingredienser til cæsarsalat (Caesar-salat)

(4 pers.)

1 stort romainesalat el. 4 små hjertesalater
10-12 ansjosfiléter i olie el. sardeller
Hvidløg
10-12 skiver flutes ca. 1 cm tykke
Olivenolie
Parmesan

Dressing
1 frisk, økologisk æg
1 spsk. citronsaft
½ dl god olivenolie
Salt og peber
1-2 fed finthakket hvidløg

Fremgangsmåde

Del salaten i blade, skyl dem og dryp dem helt tørre.

Del bladene, hvis de er store.

Del ansjosfiléterne på langs. Dryp flutesskiverne med olie og rist dem gyldne i ovnen ved 200°. Gnid skiverne med hvidløg.

Dressing: Kog ægget i 2 min., pil det og pisk det cremet med citronsaft, olivenolie, fintrevet hvidløg, salt og peber efter smag.

Vand salatbladene i dressingen og anret dem med ansjosfiléter, flutesskiver og masser af høvlet parmesan.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

Find flere opskrifter her...
Salat med stegte æbler og gedeost
Melon-fetaost-salat

Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop