Opskrift på ristet blomkål med sød klementin­dressing

Denne salat med ristet blomkål og sød klementindressing er perfekt at servere til årets julefrokost, hvis du har lyst til at servere noget nyt for dine gæster.
Af
Ditte Ingemann. Foto: Stine Christiansen.
Opskrift på ristet blomkål med sød klementin­dressing
Foto: Stine Christiansen.
Annonce
30 min
4 personer
Ingredienser:
500 g blomkål
3 spsk. smør til stegning
Salt og peber
Klementindressing:
3 spsk. lys tahin (sesampasta)
Saft fra 1 mandarin
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. tørrede chiliflager
1 spsk. ahornsirup
Salt og peber
Til servering:
Kernerne fra 1 granatæble
1 håndfuld frisk mynte

Fremgangsmåde:

  1. Skær blomkål ud i små buketter.
  2. Varm smør op i en pande, og steg buketterne i 12-15 minutter, eller indtil de er gyldne og stadig har en smule bid.
  3. Krydr dem med salt og peber.

Klementindressing:

  1. Pisk ingredienserne til dressingen sammen, og smag til.
  2. Hvis dressingen er for tyk, så tilsæt en smule mere vand.

Servering:

  1. Fordel de ristede blomkålsbuketter på et fad, og fordel klementingdressingen henover.
  2. Drys med de saftige granatæblekerner og finthakkede mynteblade.
Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.