Opskrift på sprøde kiks med kanel og kardemomme

Skal julefrokosten have et sprødt indslag, kan du servere kiks og knækbrød. Disse kiks med kanel og kardemomme smager af jul og er perfekte til julefrokosten.
Af
Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Betina Hastoft.
Sprøde kiks med kanel
Foto: Betina Hastoft.
Annonce
30 min
25 stk
Ingredienser:
100 g grahamsmel
100 g havregryn
50 g brun farin
1/4 tsk. natron
1/4 tsk. salt
½ tsk. stødt kanel
½ tsk. stødt kardemomme
½ tsk. vaniljesukker
50 g koldt smør
75 g græsk yoghurt 2 %

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 180° varmluft.
  2. Blend grahamsmel og havregryn i en blender eller food­processor, til konsistensen er fin og jævn.
  3. Tilsæt brun farin, og blend igen.
  4. Tilsæt herefter natron, salt og alle krydder­ierne, og blend igen.
  5. Skær smørret i små tern, og blend dem sammen med melbland­ingen, til strukturen er som krummer.
  6. Tilsæt yoghurt lidt ad gangen, mens du blender, til dejen har samlet sig.
  7. Vend dejen ud af blenderen med en dejskraber, og saml den med hænderne.
  8. Tril dejen til 25 små kugler, og tryk dem flade.
  9. Fordel kiksene på en bageplade med bage­papir, og bag dem i ovnen i 10-15 minutter, til de er gyldne.
  10. Afkøl på en rist, og opbevar i en lufttæt beholder.
Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.