Opskrifter

Fyldte tomater med gedeost

Søndag, 30. oktober 2011af Redaktion
De fyldte tomater kan serveres som en fin, lille forret eller som tilbehør til kød eller fisk

(4 pers.)

150 g blød gedeost
2 spsk. olivenolie
1 spsk. friskpresset citronsaft
Salt
4 røde og gule tomater i mellemstørrelse
2 håndfulde blandende krydderurter
Friskkværnet peber
Olivenolie





TIP

Hvis du i stedet vælger at bruge små cherrytomater, kan de serveres som en lille og elegant velkomstsnack.

Rør den bløde gedeost sammen med olivenolie og citronsaft og smag til med salt. Skær toppen af tomaterne (behold stilken på, hvis muligt) og gem toppene til låg. Skrab indmaden ud af tomaterne med en ske.
Fyld gedeosten i en sprøjtepose med stjernetylle og sprøjt osten ned i de udhulede tomater. Sæt tomatlåget forsigtigt på og anret tomaterne på en tallerken eller et fad. Pluk krydderurterne og drys dem over tomaterne sammen med friskkværnet peber og olivenolie. Server tomaterne straks.

Madopskrift: Carsten Kyster


Find flere opskrifter her...
Stegte, marinerede tomater
Fyldte peberfrugter med perlebyg og feta
Fyldte artiskokker




Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop