Opskrifter

Gazpacho

Mandag, 5. august 2013af Redaktion
Der findes mange opskrifter på gazpacho, men denne cremede er rigtig god, fordi den ikke smager af løg, men af dejlig, frisk tomat.

Ingredienser til gazpacho

(4 pers.)

½ kg modne tomater
1 agurk på ca. 250 g
2 peberfrugter
½-1 mild chili
100 g tørt, hvidt brød
1 dl jomfruolivenolie
¼ dl vineddike
1-2 fed hvidløg
¼ tsk. kommen
Vand
Ca. 1 tsk. salt
Groftkværnet peber


Tilbehør
Flute

Fremgangsmåde til gazpacho

Skyl tomaterne og skræl agurken. Flæk peberfrugter og chili og fjern kernerne. Gem agurk og peber til serveringen. Skær brødet i mindre stykker og pil hvidløgene. Miks alt det forberedte i en blender sammen med salt, peber og kommen. Tilsæt olie og vineddike og kom vand i, til suppens konsistens er tilpas. Sæt suppen i køleskab et par timer og blend den igen. Skær agurk og peberfrugt i små tern og kom lidt af hver i suppetallerknerne. Servér med flute.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Find flere opskrifter her...
Persillesuppe med kulmule
Sommersuppe med hvidløgsbrød


Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop