Klassisk spansk gazpacho på tomat og peberfrugt med grøntsagstern

Her får du opskriften på en klassisk, spansk gazpacho - en kold suppe, der her er lavet på tomat, peberfrugt og hvidløg. Spis den som forret til f.eks. nytår.
Af
af Kristina Miechels
Klassisk spansk gazpacho med tomat, peberfrugt og hvidløg
20 min
4 personer
Gazpacho
150 g hvidt brød uden skorpe
800 g tomater
2 peberfrugter
2 agurker
2 fed hvidløg
½ l kuldslået vand
1 salatløg
½ dl hakket frisk basilikum
3 spsk. olivenolie
2 limefrugter
2 tsk. salt
½ tsk. peber

Fremgangsmåde

  1. Læg brødet i en skål og dæk det med vand.
  2. Skær halvdelen af tomaterne, en peberfrugt og en agurk i mindre stykker.
  3. Blend stykkerne sammen med brød og hvidløg i en foodprocessor.
  4. Bland pureen med vand og stil den koldt.
  5. Skær resten af tomaterne, peberfrugt, agurk og løg i tern og bland dem med basilikum i en skål.
  6. Pisk olie, saften fra limefrugterne, salt og peber sammen og hæld det over grøntsagsternene.
  7. Vend grøntsagsternene i den iskolde suppe og server med groft brød.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.