Klassisk spansk gazpacho på tomat og peberfrugt med grøntsagstern
Her får du opskriften på en klassisk, spansk gazpacho - en kold suppe, der her er lavet på tomat, peberfrugt og hvidløg. Spis den som forret til f.eks. nytår.
Af
af Kristina Miechels

20 min
4 personer
Gazpacho
150 g hvidt brød uden skorpe
800 g tomater
2 peberfrugter
2 agurker
2 fed hvidløg
½ l kuldslået vand
1 salatløg
½ dl hakket frisk basilikum
3 spsk. olivenolie
2 limefrugter
2 tsk. salt
½ tsk. peber
Fremgangsmåde
- Læg brødet i en skål og dæk det med vand.
- Skær halvdelen af tomaterne, en peberfrugt og en agurk i mindre stykker.
- Blend stykkerne sammen med brød og hvidløg i en foodprocessor.
- Bland pureen med vand og stil den koldt.
- Skær resten af tomaterne, peberfrugt, agurk og løg i tern og bland dem med basilikum i en skål.
- Pisk olie, saften fra limefrugterne, salt og peber sammen og hæld det over grøntsagsternene.
- Vend grøntsagsternene i den iskolde suppe og server med groft brød.

Hovedretter
Quesadillas med frisk tomatsalsa

Hovedretter