Opskrifter

Gratinerede skaller og sildecocktail

Lørdag, 22. marts 2014af Redaktion
Klassiske forretter

Ingredienser til gratinerede skaller

(4-5 pers.)

300 g torske- el. rødspættefiletér
1 tsk. salt
1 spsk. citronsaft
½ porre
15 g smør
½ tsk. karry
1½ spsk. mel
1 dl fløde el. mælk
2 æg
Salt og peber
Revet muskat

Tilbehør
Brød

Fremgangsmåde til gratinerede skaller

Skær fisken i mindre stykker og fordel dem i smurte muslingeskaller eller portionsskåle. Drys med salt og dryp citronsaft over. Snit porren fint. Smelt smørret, tilsæt porre og karry og svits 2-3 min. Rør melet i og pisk fløden i.

Kog det igennem og køl stuvningen af. Pisk æggene i og smag til med salt og peber. Hæld stuvningen over fisken. Gratinér fisken i ovnen ca. 15 min. ved 200°.

Spis retten varm med brød til.

Ingredienser til sildecocktail

(4 pers.)

4-6 salatblade
3 krydderfiléter
1 lille løg
1 spsk. kapers
1-2 æg

Tilbehør
Rugbrød

Sauce
1 dl ymer
3-4 spsk. mayonnaise
1 spsk. tomatpuré
1 spsk. revet peberrod
Salt
Paprika
Purløg

Fremgangsmåde til sildecocktail

Striml salaten og læg den i 4 portionsglas. Skær sildene i små bidder og pil og hak løget. Kog æggene 8 min, pil og hak dem. Fordel sild, løg og kapers i glassene.

Sauce: Rør ymer og mayonnaise sammen med tomatpuré. Smag saucen til med peberrod, salt og paprika. Hæld saucen over sildeblandingen og pynt med æg og purløg.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

Find flere opskrifter her...
Torskerogn med tatarsauce
Tærter med brøndkarse

Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop