Ingredienser til torskerogn med tatarsauce
(Frokostret til 4 pers.)
500 g torskerogn, helst
små bukser
Kogelage
l vand
¾ spsk. salt
½ dl eddike
1 laurbærblade
6-8 peberkorn
Tilbehør
2 gulerødder
½-1 bakke
småsalat
1 lime
Fremgangsmåde
Skyl rognen. Kog lagen op og læg rognen i. Kog den ganske småt ca. 8 min. Sluk for varmen og lad rognen trække 10-12 min. under låg i kogevandet. Skræl gulerødderne og høvl dem i strimler med kartoffelskræller. Skyl og tør salaten. Flæk rognen og spis den varm med rugbrød, gulerodsstrimler, salat, tatarsauce og limebåde.
Tatarsauce
75 g mayonnaise
¾ dl ymer
½ tsk. dijon-sennep
1 lille tomat
Ca. ½ lille løg
1 syltet agurk
1 spsk. kapers
3 spsk. hakket persille
Citronsaft
Salt og peber
Fremgangsmåde
Bland mayonnaise, ymer og sennep. Flæk tomaten, skrab kernerne ud og hak tomatkødet. Hak løg og agurk og vend det i mayonnaisen sammen med tomater, kapers og persille. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Appetizere med hellefisk
Råstegt tun med avocado
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)