Opskrifter

Jordbær-melonmarmelade

Søndag, 10. juli 2011af Redaktion
Marmeladen er selvskrevet til morgenbordet, men gør sig også fremragende i både snobrød og pandekager

400 g jordbær
200 g melon
300 g rørsukker
1 stang vanilje
1 spsk. fintrevet, frisk ingefær
2 spsk. vand
1 tsk. marmeladepulver
1 spsk. sukker
Evt. konserveringsmiddel

Skyl jordbærrene og skær melonen i små tern. Bland bær, melon og rørsukker og lad det trække et par timer på køl. Flæk vaniljestangen og tilsæt den sammen med ingefær og vand. Varm forsigtigt op og lad marmeladen koge i 15 min. Bland marmeladepulver og sukker, rør det i marmeladen og lad den koge i yderligere 5 min. Skum eventuelle urenheder fra, tilsæt konserveringsmiddel og hæld syltetøjet på rengjorte glas.

Madopskrift: Kristina Marckmann

Super redskab til grønsagerne

Börner mandolinjern skærer i skiver, tern og julienne i flere forskellige tykkelser og bredder. Fås for 199 kr. i shoppen

Find flere opskrifter her...
Karamelliseret rabarber-marmelade med portvin
Æble-jordbær marmelade
Morgenboller, brød og flutes

Find masser af jordbærdesserter og -kager her...




Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop