Opskrifter

Jordskoksalat med pærer, valnødder og granatæble

Søndag, 23. januar 2011af Redaktion
Skøn salat med masser af ingredienser

(4 pers.)

300 g jordskokker
1 pære
1 granatæble
50 g babyspinat
25 g babysalatblade
12 valnøddekerner
Salt og friskkværnet peber

Citronmarinade
Saft og skal af ½ citron, usprøjtet
2 spsk. olivenolie



TIP

I stedet for jordskokker kan du lave salaten med rå pastinak eller persillerod skåret i meget tynde strimler

Rør en marinade sammen af revet citronskal, citronsaft og olivenolie.
Skyl og skrub jordskokkerne, det er formentlig ikke nødvendigt at skrælle dem. Snit dem i meget tynde skiver og vend dem straks omhyggeligt rundt i citronmarinaden, så de ikke bliver misfarvede. Skyl pæren, halver den og fjern kernehuset. Skær den i smalle både.
Halver granatæblet og pil kernerne ud. Hvis du banker på skallen med bagsiden af en ske, løsner kernerne sig og bliver nemmere at få ud. Fjern alle de hvide lameller, da de har en lidt bitter smag. Rist valnødderne på en pande i lidt olie. Vend forsigtigt alle ingredienser til jordskoksalaten sammen i en skål og smag til med salt og peber. Anret evt. salaten på et stort, dybt fad.

Madopskrift: Carsten Kyster


Find flere opskrifter her...
Salat med stegte æbler og gedeost
Couscoussalat med tomat
Æble-rødbedesalat med timian og dildolie



Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop