Grillede asparges og forårsløg med brunet citronsmør

Et friskt og smagfuldt tilbehør med sprøde grøntsager og smør med et strejf af citron – perfekt til grilltallerkenen.
Af
Af redaktionen
grillede asparges og forårsløg med brunet citronsmør

Sprøde grøntsager og nøddeagtigt smør med et strejf af citron giver dig et enkelt, men lækkert tilbehør til både kød, fisk og vegetarretter. En opskrift, der løfter enhver grillmenu med få, men gode råvarer. Opskriften er til 4 personer.

20 min
4 personer
Asparges og forårsløg
1 bundt grønne asparges
1 bundt forårsløg
1 spsk. olivenolie
Salt og peber
Topping
100 g smør
1 usprøjtet citron
2 spsk. saltede mandler
25 g parmesan
½ bakke karse

Asparges og forårsløg

  1. Rens asparges, og bræk de nederste træede ender af.
  2. Skær top og bund af forårsløgene, og skyl dem.
  3. Pensl asparges og forårsløg med olie, og grill dem på havegrillen, til de får grillstriber og stadigvæk har lidt bid.

Topping

  1. Smelt smørret i en gryde.
  2. Rør rundt, indtil det begynder at bruse op og dufter af karamel.
  3. Sæt smørret til side.
  4. Skyl citronen, og riv skallen fint.
  5. Hak mandlerne groft.
  6. Bland mandler og citronskal i smørret.
  7. Hæld smørret over asparges­ene.
  8. Top med parmesanflager og karse.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.