Opskrifter
Sommerlig forret: Gazpacho med vandmelon
Tirsdag, 27. maj 2025Opdateret 2. juniAf Nadia Mathiasen Foto: Stine Christiansen
Gazpacho med vandmelon er en forfriskende, kold suppe. Perfekt som let sommerret eller appetitvækker på varme dage.

20 min
4 stk
Gazpacho med vandmelon
100 g hvedebrød
1½ dl vand
1 fed hvidløg
1 lille rødløg
1 kg tomater
200 g agurk
1 rød peberfrugt
750 g vandmelon
3 spsk. olivenolie
2 spsk. sherryeddike eller anden vineddike
Salt og peber
Til servering
50 g agurk
50 g vandmelon
50 g feta
1 spsk. olivenolie
4 skiver hvedebrød
Fremgangsmåde
- Udblød brødet i en skål med vand i 10 minutter.
- Pil hvidløg og rødløg, og hak begge dele groft.
- Skyl tomater, agurk og peberfrugt.
- Skær skrællen af vandmelonen.
- Skær det hele i grove tern, og blend med brød og olie i en blender.
- Fordel suppen i en beholder, og smag til med eddike, salt og peber.
- Lad suppen hvile på køl, til den skal serveres.
- Servering Skær agurken i små tern.
- Skær vandmelon i små tern.
- Smuldr feta.
- Dryp olie over suppen, og top med agurk, vandmelon og feta.
- Servér straks med brød.

Forretter & Tilbehør
Gazpacho med skaldyrstoast

Forretter & Tilbehør
Kold kartoffelsalat med agurk og radiser