Opskrifter

Sommerlig forret: Gazpacho med vandmelon

Tirsdag, 27. maj 2025Opdateret 2. juniAf Nadia Mathiasen Foto: Stine Christiansen
Gazpacho med vandmelon er en forfriskende, kold suppe. Perfekt som let sommerret eller appetitvækker på varme dage.
20 min
4 stk
Gazpacho med vandmelon
100 g hvedebrød
1½ dl vand
1 fed hvidløg
1 lille rødløg
1 kg tomater
200 g agurk
1 rød peberfrugt
750 g vandmelon
3 spsk. olivenolie
2 spsk. sherryeddike eller anden vineddike
Salt og peber
Til servering
50 g agurk
50 g vandmelon
50 g feta
1 spsk. olivenolie
4 skiver hvedebrød

Fremgangsmåde

  1. Udblød brødet i en skål med vand i 10 minutter.
  2. Pil hvidløg og rødløg, og hak begge dele groft.
  3. Skyl tomater, agurk og peberfrugt.
  4. Skær skrællen af vandmelonen.
  5. Skær det hele i grove tern, og blend med brød og olie i en blender.
  6. Fordel suppen i en beholder, og smag til med eddike, salt og peber.
  7. Lad suppen hvile på køl, til den skal serveres.
  8. Servering Skær agurken i små tern.
  9. Skær vandmelon i små tern.
  10. Smuldr feta.
  11. Dryp olie over suppen, og top med agurk, vandmelon og feta.
  12. Servér straks med brød.