Her får du opskrifter på:
- Frikadeller med ribssovs og agurkesalat med birkes
- Kyllingelår
- Tomatsalat
Prøv også: Skønne nektarin-marengskager
Opskrift på frikadeller med ribssovs

Bag lige brød til...
![]() |
Bag grovboller |
![]() |
Kringler med kommen |
![]() |
... og en lille rabarbersnitte |
Frikadellerne kan laves dagen før og sættes på køl. Det samme kan sovsen. Sovsen kan serveres lun eller kold.
(6 pers)
75 g franskbrød uden skorpe
½ dl piskefløde
500 g hakket svinekød
1 æg + 1 æggehvide
1 lille løg
½ tsk. allehånde
Salt og peber
1 spsk. olivenolie
1 spsk. smør
200 g friske ribs
75 g sukker
1 tsk. kartoffelmel
Fremgangsmåde til frikadeller med ribssovs
Smuldr brødet og udblød det i fløden. Det gøres hurtigst ved at mase det sammen med en ske.
Rør kødet i og rør det sejt med æg og æggehvide. Pil og riv løget fint. Rør krydderier og løg i farsen. Form frikadeller på størrelse med en dessertske og steg dem i smør og olie ca. 12-15 min. Nip ribsene og kom dem i en gryde. Tilsæt sukker og en skefuld vand. Læg låg på og varm langsomt op, til væden trænger ud af
bærrene. Når en del saft er trængt ud, smages sovsen til og jævnes med kartoffelmel udrørt i vand. Herefter må sovsen ikke koge.
Opskrift på agurkesalat med birkes
Populære madopskrifter på familiejournal.dk
![]() |
Muffins i massevis |
![]() |
Aftensmad på 15-20 minutter (20 gode opskrifter) |
(6 pers.)
1 agurk
1 skalotteløg
1 tsk. birkes
1 spsk. hvidvinseddike
1 spsk. mild rapsolie
1 spsk. sukker
Salt og peber
Skræl agurken og flæk den på langs. Fjern kernerne med en ske og skær agurkekødet i 5 mm tykke skiver. Pil løget og skær det i meget tynde skiver. Kom birkes, eddike, olie, sukker, salt og peber i en skål og vend løg og agurker rundt heri. Lad det trække koldt i mindst 30 min., men gerne til næste dag.
Opskrift på kyllingelår

(6 pers.)
12 kyllingeunderlår
2 fed hvidløg
1 usprøjtet citron
1 tsk. fennikelfrø
Salt og peber
2 spsk. olivenolie
1 spsk. flydende honning
Fremgangsmåde til kyllingelår
Rids skindet på kyllingelårene lidt. Pil og riv hvidløgene fint og bland det med fennikelfrø, revet citronskal og -saft, salt, peber, olivenolie og honning. Vend kyllingelårene heri og lad dem trække køligt mindst 1 time, men gerne over natten. Læg dem i et ildfast fad og sæt dem i en kold ovn. Tænd på 200° og steg dem 50 min. Den sidste del af tiden kan du evt. lune frikadellerne.
Opskrift på tomatsalat

(6 pers.)
500 g blandede mindre tomater
1 lille rødløg
½ citron
2 spsk. olivenolie
Salt og peber
75 g fetaost i blok
Kørvel
Skyl og halvér tomaterne og læg dem i et fad. Pil løget og hak det fint. Rør citronsaft med olie, salt og peber og vend det i løget. Hæld det over tomaterne. Smuldr fetaosten over og drys kørvel over lige inden servering.
Tomatsalaten kan laves 2-3 timer før, men kørvlen skal først over lige til sidst.
Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!
Kun 20,- per stk.