Opskrifter

Selleripostej

Fredag, 9. april 2010af Redaktion
Serveres kold med tomater og for eksempel kalkunbryst

(4-6 pers.)

500 g rodselleri
250 g champignon
20 g smør
2½ dl fløde
2 æg
½ tsk. koriander
1 tsk. salt
Kværnet peber
1 lille bdt. hakket persille

Rens svampene og hak dem med en kniv. Svits svampene på en pande i smørret. Skræl sellerien og riv den groft på råkostjern. Kom sellerien på panden og svits den med et par min. Tilsæt fløden og lad det simre et øjeblik uden låg. Smag til med koriander, salt og peber og afkøl grønsagerne. Pisk æggene let sammen og bland dem med de svitsede grønsager og persille. Hæld blandingen i et smurt fad eller form på ca. 1 l. Sæt fadet i ovnen i vandbad ved 200° og bag terrinen ca. 1 time.
Afkøl terrinen og server den kold med tomater og røget mørbrad, kalkunbryst eller kold hamburgerryg.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Prøv også...
Lammepølser
Senneps æble-sild
Kyllingeleverpostej og ansjosæg