Opskrifter

Æbleflæsk

Mandag, 19. december 2016af Helle Brønnum Carlsen. Foto: Carina Krüger Foto: Carina Krüger
Sød æblekompot og saltede, sprøde stykker flæsk er bare en god kombination. Prøv denne opskrift på æbleflæsk til julefrokosten.
(8 pers.)

Det skal du bruge til æbleflæsk:

800 g kogeflæsk i 3 mm tykke skiver 1 kg æbler 2 spsk. æbleeddike 50 g sukker Tilbehør: Groft rugbrød og lidt persille til pynt Prøv også denne æbleflæsk med både sødt og krydret

Sådan laver du æbleflæsk

Steg flæsket på en tør pande, steg 3-4 skiver ad gangen og ca. 6 min. på hver side. Alternativt kan du stege flæsket i ovnen ved 210º i 14 min. Hæld fedtet fra efterhånden. Gem fedtet. Skræl æblerne og skær dem i både. Steg æblerne i lidt af fedtet, til de bliver som grov kompot. Smag til med lidt eddike og sukker. Servér til flæsket og drys med persille Er du mere til klassisk stegt flæsk, så får du en god opskrift lige her