Opskrifter

Aubergineruller

Mandag, 10. oktober 2011af Redaktion
- med smag af Middelhavet

(4 pers.)

1 hakket løg
3 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
1 dåse hakkede, flåede tomater
1 spsk. tomatpuré
Salt og peber
2 mellemstore, faste auberginer
50 g udstenede oliven
1 kugle mozzarella
1 lille bundt basilikum

Tilbehør
Lidt grøn salat
Flute

Skær auberginerne i lange, flade "såler". Drys med groft salt og stil på højkant i dørslag i vasken, så de kan trække vand ud, og blive lækre. Efter 20 min. børstes saltet af, og auberginerne tørres godt med køkkenrulle. Pensles med olivenolie og grilles i ovnen ca. 8 min., til de er lysebrune. Stykkerne vendes, og processen gentages. Endeskiverne hakkes og blandes med løg, hvidløg og olie og steges 5 min. Tilsæt tomater og kog ind, så det er som grød. Smages til med oliven, hakket basilikum og skiver af mozzarella. Auberginerne rulles om fyldet og lægges i et ovnfast fad, der hældes lidt olie over, og det sættes i ovnen ved 220 grader i 10 min. Serveres lune med lidt salat og flute til.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Flere retter uden kød...


Rødbeder Wellington


Grøn lasagne


Aubergine som i
Italien










DAMP DINE RÅVARER

Den lille dampboks fra Lékué er fremstillet i 100% silikone og tåler opvaksemaskine. Boksen kan købes i shoppen til 249 kr.

Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop