Opskrift på lækker krydret laks og bagte rødbeder

Forkæl dine smagsløg med denne skønne ret med krydret laks og bagte rødbeder med smag af appelsin, nelliker og stjerneanis. Nyd retten med et lunt brød.
Af
Camilla Biesbjerg Markussen. Foto: Columbus Leth.
Krydret laks med rødbeder.
Foto: Columbus Leth.
Annonce
1 t
4 personer
Ingredienser:
4 ferske laksefileter
1 spsk. olivenolie
Salt og peber
1 usprøjtet citron
1 spsk. garam masala
Bagte rødbeder:
1 kg rødbeder
1 usprøjtet appelsin
1 dl friskpresset appelsinsaft
2 spsk. olivenolie
6 hele nelliker
1 stjerneanis
Salt og peber
2 spsk.flydende honning
1 håndfuld kruspersille

Fremgangsmåde:

Bagte rødbeder:

  1. Tænd ovnen på 200° varmluft.
  2. Skræl rødbederne, og skær dem i både.
  3. Riv appelsinskallen fint.
  4. Vend rødbederne med appelsinskal, appelsinsaft og olie i en skål, og hæld dem i et smurt ovnfad.
  5. Drys nelliker og stjerneanis i fadet, krydr med salt og peber, og dryp med honning.
  6. Bag rødbederne i ovnen i ca. 40 minutter, til de er møre.
  7. Kassér de hele krydderier, og drys med hakket persille.

Prøv også denne opskrift på varmrøget laks på rugbrød

Krydret laks:

  1. Læg laksestykkerne i et andet smurt ovnfad, pensl med olie, og krydr med salt og peber.
  2. Riv citronskal, og drys den over laksestykkerne sammen med garam masala.
  3. Bag laksen i ovnen i 15-20 minutter (samtidig med rødbederne), til de er gennemtilberedte og let sprøde på toppen.
  4. Servér med bagte rødbeder og evt. brød.
Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.