Flæskesteg som i gamle dage - med garanti for sprød svær
Denne opskrift på flæskesteg med sprød svær stammer fra Familie Journal nr. 50 i 1989. Dengang var der tilknyttet en servicetelefon, så man kunne ringe ind helt frem til julenat og få et godt tip.
Af
Af redaktionen

Med denne opskrift på flæskesteg var der næsten garanti for sprøde svær.
Foto: Familie Journal nr. 50, 1989
Annonce
Der skal være lidt knas i en af de mest stolte juletraditioner. Nemlig flæskestegen.
Det er først juleaften, når den kommer på bordet.
Og er sværen sprød, ringes julen for alvor ind.
1 t og 40 min
6 personer
Flæskesteg
1 1/2 kilo flæskesteg
Sådan gør du
Opskriften kan bruges, uanset om det er flæskesteg af nakkekam, mellemkam, skinke- eller ribbenssteg.
- Forvarm ovnen til ca. 230 grader
- Sørg for, at sværen er smalt ridset, og ridset lige netop ned til kødet.
- Læg stegen i bradepanden med sværen nedad, hæld kogende vand ved så sværen er dækket, og kog sværen i ovnen ca. 20 min.
- Vend stegen, gnidsværen med salt. Læg evt. et par urter og en kryddervisk i skyen og lad stegen stege videre i 30-40 min. ved 230 grader.
- Nu er mellemkam og skinkesteg færdige, men husk hviletiden.
- Nakkekam og ribbensteg skal have lidt længere stegetid. Tag stegen ud af ovnen, og sænk temperaturen til 150 grader. Steg videre i 20 minutter efter 10 minutters hvil.
- Husk, stegen skal hvile 15 min. inden den skæres ud.

Underholdning
Nostalgisk jul: Servicetelefon for sprød svær
Tip
Når stegen tages ud af ovnen måles temperaturen i midten af stegen med et stegetermometer. Ved ca. 60 grader er stegen rosa-stegt og klar efter 15 min. hviletid. Er temperaturen lavere, skal den i ovnen igen. Ønskes stegen mere stegt, steges den lidt mere, højst til 65 grader i centrum.

Hovedretter
Flæskesteg opskrift med rødkålssalat og brunede kartofler

Opskrifter| Video
Claus Holms bedste tip til julemad i airfryer
Annonce








