Ingredienser til blodpølse med æblekompot
(4 pers.)
Ca. 600 g blodpølse
50 g smør
½ dl ahornsirup
Lidt stødt kanel
Æblekompot
3-4 madæbler
1 dl æblemost
3-4 spsk. sukker
ER DU OGSÅ JULEENTUSIAST?
Vil du have juleopskrifter, kreative dekorationer, tips og gode gaveidéer - eller vil du dele dine tips? Besøg vores hyggelige julefællesskab på Facebook
Sådan gør du
Del æblerne, tag kernehuset ud og skær dem i både. Kom æbler, æblemost og sukker i en flad gryde og lad det småkoge, til æblerne er møre, men stadig har lidt bid. Smag til med sukker.
Fjern pølsens hinde og skær pølsen i 1 cm tykke skiver. Steg pølsen i gyldenbrunt smør et par min. på hver side, til skiverne er sprøde. Spises med æblekompot, kanel og sirup til.
Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Julens klassikere
Vi har samlet alle de bedste juleopskrifter til en god gammeldags dansk jul med masser af hygge...
Juleklassikere


Juleand med tilbehør
Anden skal være sprød, rødkålen skal der være bid i og saucen, der samler det hele, skal smage af noget. Her får du opskrifter og tip til det hele.


Stegt svinekam med tilbehør
Flæskestegen skal være sprød og tilbehøret lækkert.
Se opskrifter her.






Hel and til julemiddagen?
And med timian i sky, brombær og blodappelsiner. Se opskriften her.




Flæskesteg med æbler og svesker
Til alle, der vil have en traditionel julemiddag. Se opskriften her.


Byg dit eget peberkagehus
Nisserne bor i det hyggelige peberkagehus med farvede bolsje-vinduer og tagdækning af harlekinsknapper. Det tager lidt tid at lave peberkagehuset, men det er en rigtig familieaktivitet. Pas godt på små fingre, når der arbejdes med varm karamel. Se opskriften her.




Himmelske honningkager
Theresa blev kendt med DR2s tv-serie "Bonderøven" - her giver hun sit bud på lækre honningkager. Se opskriften her.


3 slags sild til julefrokosten
Karrysild, røde sild og hvide sild med urter. Se opskriften her.

