Opskrifter

Blomkål og pasta gratineret i fad

Tirsdag, 5. januar 2016af Helle Brønnum Carlsen, Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
En skøn vinterlig ret med lækker pasta og blomkål, der bliver gratineret i ovnen.

Opskriften er til 3-4 personer.

40 min
4 personer
Blomkål og pasta i fad
1 lille blomkålshoved
1 spsk. olivenolie
Salt og peber
6 kviste timian
300 g pasta
40 g smør
40 g hvedemel
6 dl mælk
1-2 tsk. sennep
100 g fast ost til at rive (emmentaler/cheddar)
50 g hel parmesan
50 g hasselnødder

Tip

Server med tomatsalat

Sådan laver du blomkål og pasta i fad

  1. Del blomkålen i små buketter.
  2. Vend dem med olivenolie, salt, peber og halvdelen af timianbladene.
  3. Læg dem i et ovnfast fad og steg dem i ovnen ved 190º i 20 min., til de er let lysebrune. Kog pastaen efter anvisning på pakken.
  4. Afbag smørret med mel og spæd med mælken.
  5. Kog igennem og smag sovsen til med sennep, salt, peber og resten af timianbladene.
  6. Kog igennem og sluk. Riv osten og kom den i saucen.
  7. Bland blomkål med sovs og pasta og kom det hele i et ovnfast fad, drys med høvlet parmesan og grofthakkede nødder.
  8. Sæt fadet i ovnen i 20 min. ved 190º.