Opskrifter

Burger og grovfritter

Torsdag, 24. september 2009af Redaktion
Den klassiske burger med et krydret pift og sunde fritter

(3 pers.)
15 min. + 30 min. i ovnen

600 g bagekartofler
2 spsk. olie
1 lille rødløg
½ dl tomatpuré
Saft af 1 appelsin
2 tsk. brun farin
1 tsk. sojasauce
½ tsk. cayennepeber
1 fed hvidløg
500 g hakket oksekød
3 burgerboller
½ hovedsalat
3 tomater
¼ agurk

Vask kartoflerne og skær dem i 1 x 1 cm tykke stave. Bland stavene med olie, læg dem på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 200° i 30 min. Blend løg, tomatpuré, appelsinsaft, farin, soja og krydderier til en ensartet barbeque-sauce. Form kødet til tre flade hakkebøffer og pensl dem med saucen. Gril bøfferne i 4 min. på hver side og lun bollerne. Smør bollerne med sauce og læg bøfferne imellem sammen med salat, tomat- og agurkeskiver og server.

Madopskrift: Kristina Miechels


Klik her, hvis du vil prøve flere klassiske retter...

Prøv også...
Lammeburger med rød peber
Græske hamburgere