Opskrifter

Gammeldags kylling med rabarberkompot og agurkesalat

Søndag, 14. april 2013af Redaktion
Her er den elskede, danske klassiker med syndig sauce og det traditionelle tilbehør rabarberkompot. Brug den bedste kylling, der kan opdrives, den skal give kraft til saucen, og små, frosne kyllinger har ikke meget smag

Ingredienser til kylling med rabarberkompot og agurkesalat

(4-5 pers.)

1 kylling på ca. 1½ kg
1 stort bdt. persille
Salt og peber
25 g smør
2 dl hønsebouillon
1½-2 dl piskefløde
Evt. kulør

Tilbehør til kylling med rabarberkompot
Kartofler
Agurkesalat

Sådan laver du kylling

Gå kyllingen efter for indvoldsrester og gnid den med salt og peber. Skyl og tør persillen og nip de grove stilke fra. Fyld kyllingen med persille og luk den med kødnåle. Bind vinger og lår ind til kroppen.

Varm smør i en stegegryde og brun kyllingen godt på alle sider. Tag kyllingen op og hæld fedtstoffet i gryden fra. Læg kyllingen tilbage i gryden og hæld bouillon ved. Læg låg på og lad kyllingen simre ved svag varme med ryggen nedad ca. 20 min. Vend kyllingen og steg videre ca. 20 min. Hæld halvdelen af fløden ved og steg videre uden låg ca. 10 min. Stik i lårene, når der kommer klar saft ud, er kyllingen mør. Tag kyllingen op og smag saucen til med salt og peber. Den skal ikke jævnes, den må gerne være let skilt. Hold den varm under folie. Pisk resten af fløden i stegeskyen, kog den igennem, smag den til med salt og peber og kom lidt kulør i, hvis saucen er for lys.

Del kyllingen i kvarte eller ottendele og servér saucen til sammen med kartofler og agurkesalat.

Ingredienser til agurkesalat

Lage
1 dl vand
2 dl eddike
½ tsk. salt
3-4 spsk. sukker

1-2 agurker
Salt

Fremgangsmåde

Kog vand, eddike, sukker og salt op til en lage og køl den lidt af. Skær agurkerne i tynde skiver, læg dem i en skål og drys med lidt salt. Lad dem trække 10 min. og hæld dem i en sigte. Skyl skiverne og dup dem tørre. Bland agurkeskiver og lage og smag salaten til med salt. Lad agurkesalaten trække en times tid.

Ingredienser til rabarberkompot

(Rabarberkompot til 4 pers.)

Ca. 500 g rabarberstilke
175-200 g sukker

Sådan laver du rabarberkompot

Rabarberkompot i ovn: Snit rabarberne i 3-4 cm lange stk., hvis stilkene er meget tykke, flækkes de. Fordel dem i et ovnfast fad. Bland rabarberne med sukker. Dæk fadet med rabarberkompot med alufolie og sæt det på en plade midt i ovnen ca. 1 time ved 125°. Køl din rabarberkompot af i fadet.

Rabarberkompot i gryde: Bland de snittede rabarber og sukker i gryden, bring det i kog, sluk for varmen og lad rabarberne mørne under låg på eftervarmen.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

Find flere opskrifter her...
Kyllingerisotto med jordskokker
Kyllingebryster i svøb