Opskrifter

Grønkålsuppe med røget flæsk

Onsdag, 25. april 2018 Onsdag, 25. april 2018 - 15:00 - af: Christina Bille, Foto: Karina Kruger. Onsdag, 25. april 2018 - 15:00 - af: Christina Bille, Foto: Karina Kruger.
Det sønderjyske køkken er et spændende og levende, regionalt køkken. Her får du en skøn opskrift på Immergrønspaj - grønkålsuppe med røget flæsk.

Immergrønspaj

Grønkålssuppe med røget flæsk

(5-6 pers.)

Ingredienser

750 g røget flæsk

75 g risengryn el. byggryn

1 laurbærblad

5 kviste timian

3 gulerødder

¼ selleri

2 store kartofler

2 porrer

500 g grønkål

Salt og peber

Tilbehør:

Syltede rødbeder

Sennep

Rugbrød

Prøv også: Kartoffelsuppe

Fremgangsmåde

Kom flæsket i en gryde og dæk med vand. Kog op og skum overfladen med en ske. Skru ned til lav varme, tilsæt laurbærblad og timian og lad kødet simre i ca. 1½ time. Tag kødet op af suppen. Kom grynene i suppen. Skær gulerødder, selleri og kartofler i tern og porrerne i skiver og kog dem i suppen i 5 min.

Hak grønkålen fint og kom den i suppen. Kog, til grøntsager og gryn er møre. Smag suppen til med peber og evt. salt. Servér suppen med flæsket i skiver på entallerken ved siden af sammen med rødbeder, sennep og rugbrød.

Prøv også: Hvidkålssuppe med bacon