Opskrifter

Grønsager med ostesovs

Fredag, 20. september 2013af Redaktion
Ost er lige det, der giver et enkelt måltid den gode, fyldige smag, og som får en simpel, kogt grønsag til at blive til en hel middagsret

Ingredienser til grønsager med ostesovs

(4 pers. hovedret)

1 blomkål eller broccoli
250 g små eller mellemstore tomater
1 aubergine
Salt og peber
2 spsk. æbleeddike
1 spsk. olivenolie
30 g hvedemel
30 g smør
2 dl kogevand fra kålen
1 dl mælk
75 g revet emmentaler eller danbo
½ potte basilikum
2-3 spsk. små, sorte oliven

Tilbehør
Groft brød

Fremgangsmåde til grønsager med ostesovs

Del blomkålen i buketter og kog dem i letsaltet vand i 5 min. Tag dem op og gem vandet.

Del tomaterne i halve eller kvarte og drys med lidt salt og peber. Skær den skyllede aubergine i tern og drys med salt. Vend dem med eddike og olie og stil dem i ovnen ved 200º i 15 min. Tag dem ud.

Bland kål, tomater og auberginer og sæt fadet i ovnen ved 180º i 10 min. Dryp evt. lidt olie over. Smelt smørret i en gryde og afbag med melet. Spæd med kogevandet og pisk sovsen glat. Kom mælken i og kog igennem i 3 min. Riv osten og kom den i sovsen, der hældes rygende varm over grønsagerne. Drys med basilikum og oliven.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Find flere opskrifter her...
Koteletter med sprød osteskorpe
Ostetærte


Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop