Opskrifter

Gryde med alt godt fra havet

Onsdag, 1. oktober 2008af Redaktion
(4 -6 pers)3 spsk. olivenolie1 stort løg, hakket4 fed hvidløg1 rød chili, hakket2 tsk. sød paprika10 tråde safran2 strimler appelsinskal4 friske

(4 -6 pers)

3 spsk. olivenolie
1 stort løg, hakket
4 fed hvidløg
1 rød chili, hakket
2 tsk. sød paprika
10 tråde safran
2 strimler appelsinskal
4 friske laurbærblade
(el. 2 tørre)
2 kviste timian
2 dåser cherrytomater
3 dl hvidvin
½ dl kyllingeel.
grønsagsbouillon
1 tsk. salt
600 g blåmuslinger
dampede, åbne og ude
af skallen
250 g store danske rejer
200 g kammuslinger
200 g blæksprutter (evt. frost)

Sauter hakket løg i en gryde. Kom hvidløg, chili, paprika, safran, appelsinskal, laurbær, timian og tomater ved og lad det simre i 5 min. Kom så saften fra tomater, hvidvin, bouillon og salt ved og lad det koge sammen i 15 min. under låg. Kom alle skaldyrene og bløddyrene i og smag til. Server i dybe tallerkner med hvidløgsbrød til. Man kan evt. vælge at sautere de sarte kammuslinger for sig og lægge i suppen til sidst, hvis man har tid og lyst.


Opskrift: Helle Brønnum Carlsen