Opskrifter

Hakkebøf med tomatsalat

Onsdag, 20. maj 2015af Helle Brønnum Carlsen, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Hakkebøf på en ny måde! Hakkebøf med tomatsalat er en nem og lækker hverdagsret

Opskrift på hakkebøf med tomatsalat

(2 pers.)
400 g hakket oksekød
Salt og peber
1 tsk. olivenolie
200 g daggammelt brød
3 spsk. olivenolie
1 spsk. æbleeddike
200 g dadeltomater (evt. flere farver)
300 g store tomater
1 kugle mozzarella
2 spsk. grøn pesto på glas

Sådan laver du hakkebøf med tomatsalat

Form kødet til to bøffer, drys med salt og peber og steg dem i ca. 6 min. på hver side.

Bræk brødet i mindre stykker, læg dem i et fad, dryp olie over og vend dem i æbleeddike. Sæt fadet i ovnen ved 200º i ca. 7 min., til brødet er gyldent.

Del de små tomater i halve og halvdelen af de store tomater i kvarte og sæt dem i ovnen i 10 min. Skær resten af tomaterne i skiver. Anret alle tomaterne på et fad og drys med salt og peber.

Skær mozzarellaen i mindre stykker og drys den over tomaterne sammen med brødstykkerne.

Dryp med pesto og læg bøfferne øverst.