Kold agurke-suppe med rugbrøds­croutoner

Frisk og cremet kold agurkesuppe – perfekt til varme sommerdage. Serveret med sprøde rugbrødscroutoner for ekstra bid og smag.
Af
Nadia Mathiasen Foto: Stine Christiansen
Kold agurke-suppe med rugbrøds­croutoner
35 min
4 personer
Kold agurke-suppe med rugbrøds­croutoner:
2 agurker
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 håndfuld frisk dild
1 håndfuld kruspersille
2½ dl græsk yoghurt 2 %
2½ dl vand
½ dl olivenolie
1 citron
Salt og peber
Til servering:
50 g rugbrødschips
1 spsk. olivenolie
4 stilke frisk dild

Fremgangsmåde:

  1. Del agurker på langs.
  2. Skrab kernerne ud og kassér.
  3. Skær agurk i grove tern.
  4. Pil skalotteløg og hvidløg, og pluk krydderurter.
  5. Blend agurk, skalotteløg, hvidløg og krydderurter med græsk yoghurt, vand og olivenolie.
  6. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  7. Sæt på køl i mindst 30 minutter.

Servering:

  1. Knus rugbrødschipsene groft.
  2. Pluk dilden.
  3. Anret suppen i dybe tallerken­er, dryp olie over, og pynt med knuste rugbrødschips og dild.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.