Kold agurke-suppe med rugbrødscroutoner
Frisk og cremet kold agurkesuppe – perfekt til varme sommerdage. Serveret med sprøde rugbrødscroutoner for ekstra bid og smag.
Af
Nadia Mathiasen Foto: Stine Christiansen

35 min
4 personer
Kold agurke-suppe med rugbrødscroutoner:
2 agurker
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 håndfuld frisk dild
1 håndfuld kruspersille
2½ dl græsk yoghurt 2 %
2½ dl vand
½ dl olivenolie
1 citron
Salt og peber
Til servering:
50 g rugbrødschips
1 spsk. olivenolie
4 stilke frisk dild
Fremgangsmåde:
- Del agurker på langs.
- Skrab kernerne ud og kassér.
- Skær agurk i grove tern.
- Pil skalotteløg og hvidløg, og pluk krydderurter.
- Blend agurk, skalotteløg, hvidløg og krydderurter med græsk yoghurt, vand og olivenolie.
- Smag til med citronsaft, salt og peber.
- Sæt på køl i mindst 30 minutter.
Servering:
- Knus rugbrødschipsene groft.
- Pluk dilden.
- Anret suppen i dybe tallerkener, dryp olie over, og pynt med knuste rugbrødschips og dild.

Hovedretter