Bbq-spyd med kålsalat

Saftige bbq-spyd med masser af smag – perfekt ledsaget af en frisk og sprød kålsalat med feta og ristede mandler. En skøn ret til grillmiddagen på terrassen.
Af
Pernille Skjødt Foto: Columbus Leth
Bbq-spyd med kålsalat
30 min
4 personer
Bbq-spyd:
3 svinekoteletter (ca. 400 g)
1½ spsk. barbecue­krydderi
Salt og peber
Olivenolie
Kålsalat:
50 g mandler
Salt
1 spidskål
1½ spsk. æblecidereddike
3 spsk. olivenolie
Peber
½ bundt forårsløg
250 g cherrytomater
100 g feta
1 potte frisk basilikum
Til servering:
Evt. kartofler (eller bulgur)

Fremgangsmåde:

  1. Læg træspyd i koldt vand.
  2. Skær koteletterne i brede strimler, og drys dem med bbq-krydderi, salt og peber.
  3. Pensl med olie, og træk strimlerne på spyd.
  4. Grill bbq-spyddene i 2-3 minutter på hver side, til det er gennemstegte.
  5. Drys med ekstra bbq-krydderi og salt.

Kålsalat:

  1. Hak mandler groft, og rist dem let gyldne på en tør pande.
  2. Drys med salt.
  3. Snit spidskål fint, og vend den med eddike, olie, salt og peber.
  4. Skær forårsløg i tynde skiver.
  5. Skær tomaterne i halve.
  6. Vend spidskål med forårsløg og tomater.
  7. Top med feta, ristede mandler og basilikum.

Servering:

  1. Servér grillede bbq-spyd med kålsalat og evt. kartofler.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.