Bbq-spyd med kålsalat
Saftige bbq-spyd med masser af smag – perfekt ledsaget af en frisk og sprød kålsalat med feta og ristede mandler. En skøn ret til grillmiddagen på terrassen.
Af
Pernille Skjødt Foto: Columbus Leth

30 min
4 personer
Bbq-spyd:
3 svinekoteletter (ca. 400 g)
1½ spsk. barbecuekrydderi
Salt og peber
Olivenolie
Kålsalat:
50 g mandler
Salt
1 spidskål
1½ spsk. æblecidereddike
3 spsk. olivenolie
Peber
½ bundt forårsløg
250 g cherrytomater
100 g feta
1 potte frisk basilikum
Til servering:
Evt. kartofler (eller bulgur)
Fremgangsmåde:
- Læg træspyd i koldt vand.
- Skær koteletterne i brede strimler, og drys dem med bbq-krydderi, salt og peber.
- Pensl med olie, og træk strimlerne på spyd.
- Grill bbq-spyddene i 2-3 minutter på hver side, til det er gennemstegte.
- Drys med ekstra bbq-krydderi og salt.
Kålsalat:
- Hak mandler groft, og rist dem let gyldne på en tør pande.
- Drys med salt.
- Snit spidskål fint, og vend den med eddike, olie, salt og peber.
- Skær forårsløg i tynde skiver.
- Skær tomaterne i halve.
- Vend spidskål med forårsløg og tomater.
- Top med feta, ristede mandler og basilikum.

Hovedretter
Jordskoksuppe med skaldyrsspyd
Servering:
- Servér grillede bbq-spyd med kålsalat og evt. kartofler.