Opskrifter

Hakkebøffer og grøntsager i fad

Lørdag, 11. maj 2019af Christine Bille Nielsen. Foto: Carina Krüger. Foto: Carina Krüger.
De klassiske hakkebøffer er blevet peppet lidt op og serveres her side om side i et fad med grøntsager. Servér med couscous eller bulgur.

Ingredienser til hakkebøffer og grøntsager i fad:

(4 pers.)

1 bdt. bredbladet persille
400 g hakket oksekød
Salt og peber
1 tsk. tørret timian
300 g kartofler
400 g tomater
1 slank aubergine
2 snackpeberfrugter
1 squash
2 spsk. olivenolie
140 g koncentreret tomatpuré (1 stor dåse)
1 dl vand
1 fed hvidløg
4 dl couscous el. bulgur

Se også: Ribeye med stegte tomater og fetacreme

Fremgangsmåde:

Hak persillen og ælt den i kødet med salt, peber og timian.
Form små bøffer af kødet, ca. 1 cm tykke og 5 cm i diameter.
Skræl kartoflerne.
Skær kartofler, tomater, aubergine, peberfrugter og squash i skiver i 3 mm’s tykkelse.
Læg bøffer, kartofler og grøntsager tæt sammen i et stort, smurt ovnfast fad og pensl det hele med olie.
Brun kød og grøntsager i ovnen ved 250° i ca. 20 min.
Tag fadet ud og skru ned til 200°.
Rør tomatpuré sammen med vand og presset hvidløg og hæld over retten.
Dæk fadet med stanniol og bag retten i endnu 40 min., til kartofler og grøntsager er møre.
Servér med couscous eller bulgur.

Prøv også: Kødboller i tomatsauce