(4 pers.)
Det skal du bruge til italienske kødboller i tomatsovs
100 g daggammelt brød uden skorpe
2 spsk. mælk
500 g hakket oksekød
½ fed hvidløg
1 spsk. persille
1 æg
40 g parmesanost + ekstra til servering
4 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
2 ds. flåede, hakkede tomater
Salt og peber
1 tsk. sukker
1 nip chili
1 lille bdt. frisk basilikum
250 g friske dadeltomater
1 spsk. hvedemel
Prøv også: Italienske kødboller a la Lady og Vagabonden
Sådan laver du italienske kødboller i tomatsovs
Læg brødkrummen i blød i lidt mælk.
Rør det grundigt sammen med farsen, hakket løg, fintrevet hvidløg, hakket persille, æg og fintrevet parmesan.
Tril farsen til små boller og drys med lidt hvedemel.
Bag dem i ovnen ved 200º i 20 min. Varm olien op i en gryde, pil og hak hvidløg og sautér i olien.
Tilsæt tomater og lad det simre i 20 min.
Smag til med salt, peber, sukker og chili og lad det simre yderligere 10 min.
Anret sovsen i en skål og sæt de varme kødboller på pind med halve tomater og friske basilikumblade.
Drys med lidt mere parmesan.