Kartoffelkokotter med skinke

(4 pers.)
20 min. + 20 min. i ovnen
6 bagekartofler
1 porre
400 g skinke
3 dl fløde 9%
2 dl cremefraiche 18%
2 fed hvidløg
1 dl revet emmentaler
1 knsp. peber
1 spsk. smør
Skræl kartoflerne, og skær dem i tynde skiver. Kog kartoffelskiverne i letsaltet vand i 5 min., og lad dem dryppe af. Skær porrerne i tynde ringe og skinken i små tern. Bland fløden med cremefraiche, emmentaler, pressede hvidløg og peber. Smør 4 ovnfaste portionsskåle med smørret, og kom lidt af flødeblandingen i bunden af hver. Læg skiftevis kartoffelskiver, porreringe og skinketern i portionsskålene, og hæld resten af flødeblandingen over. Bag kokotterne i ovnen ved 225° i 20 min., og server med grøn salat.
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen