(3 pers.)
Det skal du bruge til kikærtedeller med stærk peberfrugtsauce:
1 ds. kikærter i saltlage, drænet
1 fed hvidløg
¼ dl sojasauce
1 tsk. stødt
spidskommen
1 stor gulerod
1 lille squash
1 løg
2 dl havregryn
3 spsk. olivenolie
Peberfrugtsauce:
2 røde peberfrugter
1 løg, hakket
1 spsk. olivenolie
1 lille ds. koncentreret tomatpuré
1 fed hvidløg
½ tsk. chiliflager
Ca. 4 dl vand
Salt
Tilbehør:
Couscous
Sådan laver du kikærtedeller med peberfrugtsauce
Kikærtedeller:
Blend kikærterne med presset hvidløg, sojasauce og spidskommen.
Riv gulerod, squash og løg groft.
Blend grøntsager og havregryn sammen med kikærtemosen.
Form ca. 16 flade deller og steg dem brune på begge sider i olie ved middelstærk varme.
Peberfrugtsauce:
Skær peberfrugterne i tern.
Svits dem med løget i olien i 5 min.
Tilsæt tomatpuré, finthakket hvidløg, chiliflager og vand.
Kog saucen i 15 min. under låg.
Blend den helt fin og smag til med salt.
Servér saucen sammen med deller og couscous.
Prøv også: Sprøde og spicy kikærter