Opskrifter

Kikærtedeller med stærk peberfrugtsauce

Onsdag, 21. september 2016Amelia Holmegaard Nielsen
Prøv disse kikærtedeller i stedet for de klassiske frikadeller. Spis dellerne med couscous og en lækker peberfrugtsauce. En skøn vegetarret. Uhm!
(3 pers.)

Det skal du bruge til kikærtedeller med stærk peberfrugtsauce:

1 ds. kikærter i saltlage, drænet 1 fed hvidløg ¼ dl sojasauce 1 tsk. stødt spidskommen 1 stor gulerod 1 lille squash 1 løg 2 dl havregryn 3 spsk. olivenolie Peberfrugtsauce: 2 røde peberfrugter 1 løg, hakket 1 spsk. olivenolie 1 lille ds. koncentreret tomatpuré 1 fed hvidløg ½ tsk. chiliflager Ca. 4 dl vand Salt Tilbehør: Couscous Prøv også: Selvom vi er vilde med kikærtedeller er klassiske frikadeller nu også gode. Prøv disse med smag og bid i.

Sådan laver du kikærtedeller med peberfrugtsauce

Kikærtedeller: Blend kikærterne med presset hvidløg, sojasauce og spidskommen. Riv gulerod, squash og løg groft. Blend grøntsager og havregryn sammen med kikærtemosen. Form ca. 16 flade deller og steg dem brune på begge sider i olie ved middelstærk varme. Peberfrugtsauce: Skær peberfrugterne i tern. Svits dem med løget i olien i 5 min. Tilsæt tomatpuré, finthakket hvidløg, chiliflager og vand. Kog saucen i 15 min. under låg. Blend den helt fin og smag til med salt. Servér saucen sammen med deller og couscous. Prøv også: Sprøde og spicy kikærter