Kinesiske kyllingepies
25 min. + 15 min. i ovnen (4 pers. - let middag)
25 g smør
1 porre i fine ringe
100 g champignon el. shitakesvampe i skiver
2 cm friskreven ingefær
1 spsk. hvedemel
3 dl hønseboilllon
2 kogte kyllingefileter i strimler
75 g ærter (frost)
50 g skinke i strimler
1 spsk. hakket frisk koriander
1/2 tsk. 5-spice krydderier
11/2 dl piskefløde
2 plader frossen butterdej
Æg og sesamfrø
Tilbehør: salat
Kom smørret i en gryde og smelt det. Pensl 4 forme med lidt af smørret og sauter porre, svampe og ingefær i det i 5 min. Drys med mel og spæd med bouillonen, kom ærter, skinke og kylling i og lad det simre i 5 min. Kom så koriander i og smag til med fløde og 5-spice. Kom det i 4 ildfaste skåle og læg låg på med udrullet butterdej. Pensl med æg og drys med sesamfrø. Server blandet salat til.
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen