Thaibowl med krydret gris og mangosalat
En farverig og frisk thaibowl med krydret svinekød, sød mango og sprød salat. En skål fuld af smag, der forener det spicy, søde og syrlige på 30 minutter.
Af
Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Columbus Leth

30 min
4 personer
Krydret gris:
3 forårsløg
1 frisk rød chili
3 cm frisk ingefær
1 spsk. sesamolie til stegning
300 g hakket svinekød
2 spsk. sojasauce
75 g frisk babyspinat
Salt og peber
Mangosalat:
1 mango
2 forårsløg
1 rødløg
1 frisk rød chili
1 håndfuld kruspersille
1 limefrugt
Tilbehør:
3 dl ris
Fremgangsmåde:
Krydret gris:
- Rens forårs-løg og chili, og hak begge dele fint.
- Skræl og riv ingefæren.
- Brun det hakkede kød godt i olie.
- Tilsæt forårsløg, chili, ingefær og soja, og lad det stege i ca. 5 minutter, til kødet er gennemstegt.
- Skyl og tør spinaten, og vend den sammen med kødet.
- Smag til med salt og peber.
Mangosalat:
- Skræl mangoen, fjern stenen, og skær mangokødet i mundrette tern.
- Pil og hak forårsløg og rødløg fint.
- Skyl chilien, og hak den fint.
- Bland mango, forårsløg, rødløg og chili sammen med friskhakket persille og friskpresset limesaft i en skål.

Hovedretter
Thailandsk laks
Tilbehør:
- Kog risene efter anvisningen på pakken.

Forretter & Tilbehør
Thai agurkesalat
Servering:
- Anret ris i bunden af 4 skåle, og top med krydret gris og mangosalat.