Frisk pasta med skinke og ærter i citronflødesauce
Lækker hverdagsret med frisk pasta, skinke og ærter i en cremet citronflødesauce – mild, frisk og klar på under 30 minutter.
Af
Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Columbus Leth

20 min
4 personer
Skinke og ærter i sauce:
2 dl hønsebouillon
2½ dl piskefløde
1 usprøjtet citron
2 porrer
200 g ærter fra frost
300 g kogt skinke
Salt og peber
Tilbehør:
400 g frisk pasta
Til servering:
½ potte frisk basilikum
Fremgangsmåde:
Skinke og ærter i sauce:
- Bring hønsebouillon, fløde og fintrevet citronskal i kog i en gryde, og lad det småkoge i 5 minutter.
- Rens porrerne, og skær dem i tynde ringe.
- Tag ærterne ud fra frost.
- Skær skinken i tern.
- Vend porrer, ærter og skinke i citronflødesaucen, og lad dem koge med i 3-4 minutter.
- Smag til med salt og peber.
Tilbehør:
- Kog pastaen efter anvisningen på pakken.

Hovedretter
Spaghetti carbonara med forårsløg og spinat
Servering:
- Vend pastaen i saucen, og anret i dybe tallerkener.
- Pynt med basilikum.