Opskrifter

Kyllingebryst med kartoffelsalat

Tirsdag, 28. marts 2017af Helle Brønnum Carlsen. Foto: Carina Krüger Foto: Carina Krüger
Vi er mange, der ofte spiser kylling til hverdag og det kan let blive den samme opskrift man bruger igen og igen. Derfor får du her en lækker og nem opskrift på kyllingebryst med skind og masser hvidløg.
(4 pers.)

Det skal du bruge til kyllingebryst med kartoffelsalat:

4 store stykker kyllingebryst med ben og skind 1 l vand 3 spsk. salt 2 fed hvidløg 2 laurbærblade 2 kviste timian 1 helt hvidløg 1 dl olivenolie 1 kg kartofler 50 g panchetta i skiver 100 g frisk spinat Saft og revet skal af 1 usprøjtet citron Prøv også: Pestostegt kyllingebryst med grøntsagsbiks

Sådan laver du retten

Kom kyllingestykkerne i vand med salt, knust hvidløg, laurbærblade og timian. Bring gryden i kog og sluk for varmen. Lad kødet trække i 30 min. Kog og pil kartoflerne. Del hvidløget i fed, pil disse og vend dem med olivenolie. Bag feddene ved 175° i 30 min. Kog kartoflerne i vand med salt i 20 min. Lad dem afkøle og pil dem evt. Rist panchettaen på bagepapir i ovnen ved 225° i 5 min., til den er sprød. Tag kyllingekødet op af lagen og gnid det grundigt med de mørbagte hvidløgsfed og lidt af olien. Stil det i ovnen ved 225° i 10 min. Olien, der er tilovers fra hvidløgene, blandes med skyllet spinat, citronsaft og -skal, ristet panchetta og kogte kartofler. Prøv også: Coq au vin