Opskrifter

Langfredags-fisk

Torsdag, 17. april 2014af Redaktion
Der er mange traditioner forbundet med påskemaden. Tidligere spiste man ikke kød langfredag deraf retten langfredagsfisk.

Ingredienser til langfredags-fisk

(4 pers.)

300 g baby spinat
500 g små, nye kartofler
4 stk. let varmrøget ørred el. laks
4 æg
1 usprøjtet citron
2 spsk. grov sennep
2 dl cremefraiche 38%
½ bdt. purløg

Fremgangsmåde til langfredags-fisk

Skær de skrubbede kartofler i tykke skiver og kog dem 10 min. i letsaltet vand. Skyl spinaten, overhæld den med kogende vand, lad det stå 1 min. og hæld vandet fra. Rør senneppen med cremefraiche og fintrevet citronskal i en gryde. Bring en anden gryde med vand i kog, kom lidt eddike og salt i og pochér æggene et ad gange i 3 min. Læg fisken ned i gryden til kartoflerne i 2 min., til den lige bliver lun. Varm sennepssovsen forsigtigt op, den skal ikke koge. Anret spinaten med kartofler og fisk og læg et pocheret æg over. Hæld sennepssovsen over og drys med masser af friskklippet purløg.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

Find flere opskrifter her...
Nemme fiskekager
Påskelam i fad

Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop