Opskrifter

Mulligatawny

Søndag, 22. februar 2009af Redaktion
Engelsk-indisk karrysuppe til fire personer

(Engelsk-indisk karrysuppe, 4 pers.)

1 gulerod
½ selleri
1 porre
1 løg
1 æble
Karry
Ca. 2 l hønsefond el. vand og en god bouillon
1-2 kyllingebryster
100 g rejer
Kogte ris
Salt og peber
Evt. brøndkarse til pynt

Urterne og æblet skæres i pæne ensartede tern og sauteres i olie (dvs. uden at brune) sammen med 2-3 tsk. karry i en gryde. Drys herefter med 2-3 spsk. mel og varm det igennem under omrøring. Tilsæt hønsefonden lidt efter lidt, så suppen hele tiden er kogt jævn, inden der tilsættes mere fond. Når suppen har en passende konsistens, skal den koge igennem ved svag varm i min. 20 min. Kom lidt hønsefond i en gryde eller sautepande og damp kyllingebrysterne møre under låg og ved svag varme, til de har en kernetemperatur på 75-80°, med mindre du har rester nok fra Chicken Hainan i køleskabet.

Hæld suppen i en tallerken og tilsæt strimler eller små stykker af kylllingekød og rejer. Læg en lille portion kogte ris i suppen og pynt evt. med små kviste brøndkarse.

TIP

Server den f.eks. dagen efter med rester fra Chicken Hainan.



Madopskrift: Karsten Kroman

Prøv også...
Løgsuppe med ostebrød
Indiske æg