Opskrifter

Pissaladiére

Mandag, 1. september 2008af X
30 min. + 30-35 min. i ovnen(3-4 pers.)250 g hvedemel10 g gær100 g smør½ tsk. salt1-1¼ dl vand Fyld:500 g salatløg2 spsk. olie8 sardelfileter eller 4

30 min. + 30-35 min. i ovnen
(3-4 pers.)

250 g hvedemel
10 g gær
100 g smør
½ tsk. salt
1-1¼ dl vand

Fyld:
500 g salatløg
2 spsk. olie
8 sardelfileter eller 4 tomater
10-20 sorte niceoliven
2 tsk. tørrede provenceurter
2 spsk. revet parmesanost
Salt og peber


Smuldr gær og smør i melet. Tilsæt salt og vand og saml dejen. Rul dejen ud med kagerulle og læg den i en stor tærteform. Skær løgene i skiver og svits dem klare i 1 spsk. olie. Tilsæt 1 spsk. vand og kog løgene møre ved svag varme under låg på ca. 10 min. Kom løgene i bunden af tærten. Læg sardeller og/eller tomater skåret i strimler oven på løgene. Fordel oliven på. Drys til sidst med provenceurter, salt, peber og parmesanost og dryp resten af olien over. Bag pissaladiéren på midterste ovnrille 30-35 min. ved 200°, til den er gylden.

Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen